Pak de regie

Gepubliceerd op 30 januari 2021 om 18:42

- Onderwijsstaking 30 januari 2020 -

 

Lief dagboek,

“Vandaag was een dag om eens even lekker van me af te klagen over hoe aantrekkelijk het leerkrachtenberoep soms even NIET is.”

Met een vleugje humor en een tikkeltje drama schreven een aantal leerkrachten vandaag dagboekscenes over een dramatische dag in het onderwijs. Waarin niks gelogen is als er staat dat je je na schooltijd voorneemt om aan je to do list te werken, maar eerst de hobbels van - een traag netwerk - een opnieuw in te stellen wachtwoord - een ouder die nog één minuutje van je tijd wil, dat uiteindelijk drie kwartier blijkt te zijn - vervolgens een kind nog even toezicht nodig heeft om een bal van het dak te halen, moet nemen. Oke…. 2,5 uur later, wat was ik ook al weer van plan? Shit, het is alweer half 6….. Einde werkdag. Oh nee, er is ook nog een avond, die er eigenlijk niet bij hoort, maar toch ook weer wel.

 

“Even klagen en weer doorgaan”

 

Door de klaagzang even lekker in de overdrijfmodus te zetten konden we, vanuit de herkenbaarheid en de humor die we er ook wel weer van in zagen, de echte pijnpunten naar boven halen. Om vervolgens te dromen over de ideale werkdag, waarin die belemmerende factoren er even niet zijn of in een ander daglicht komen te staan. En wat je dan ziet gebeuren is dat er ogen gaan twinkelen, er vlammetjes worden aangewakkerd en mensen in de actiemodus komen.

Wat maakt dat jouw vlam wordt aangewakkerd? Wat voor omgeving heb jij nodig? Wie geeft jouw energie? Welke talenten zou jij meer in kunnen zetten om van jouw baan de leukste baan te maken?

 

Pak de regie en kijk naar je cirkel van invloed. Waar leg jij de focus?“

 

Als je op deze vragen antwoord kunt geven sta je vast met volle energie in je baan! Mooi! Hou dat vast, want dat is goud waard. Daarmee kun jij het verschil maken voor de kinderen van onze toekomst. Maar wanneer je geen antwoord kunt geven op die vragen en last blijft houden van de trage verbinding en die klagende ouder, dan is er werk aan de winkel. Tijd voor inzicht en verandering. Tijd om op zoek te gaan naar antwoorden om vervolgens weer te kunnen vlammen, want dat wil toch ieder mens?

 

Hulp nodig bij het vinden van die antwoorden? Laat het weten. Wij hebben handige en inspirerende tools om van jouw baan weer de tofste baan te maken of tot inzicht te komen dat een andere baan misschien beter past. Door zelfinzicht, nieuwgierigheid en een duidelijk plan te maken zetten wij met jou de eerste stap richting een energiek en positief verhaal in jouw dagboek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.